| 1 | Mikrobiyolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve mikrobiyolojinin diğer bilim dallarıyla olan ilişkisi | [1] s 3-12; [2] s 10-13 |
| 2 | Mikroorganizmaların canlılar alemindeki yeri, mikroorganizma grupları ve sınıflandırılması | [2] s 19-25 |
| 3 | Prokaryotlar ve Ökaryotlar | [2] s 33-39 |
| 4 | Mantarlar, mayalar, küfler, algler | [2] s 41-45; [3] s 36-44 |
| 5 | Virüsler ve bakteriyofajlar | [1] s 52-60 |
| 6 | Bakterilerin genel özellikleri ve sınıflandırılmaları | [3] s 57-66 |
| 7 | Bakterilerde üreme ve bakteri genetiği | [1] s 78-91 |
| 8 | Mikroorganizmalarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörler | [2] s 69-81 |
| 9 | Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler ve etkileşimler | [1] s 112-125 |
| 10 | Mikroorganizmaların çoğaltılması, izolasyonu ve mikrobiyolojik kültür yöntemleri | [3] s 102-110 |
| 11 | Mikroorganizmaların yararlı ve zararlı etkileri, mikroorganizmaların tarım ve endüstride kullanımı | [3] s 129-142 |
| 12 | Mikroorganizmalarda genetik madde değişim yolları (replikasyon, transkripsiyon, translasyon) | [1] s 185-198 |
| 13 | Mikroorganizma salgıları ve enzimleri | [3] s 212-241 |
| 14 | Mikrobiyal ekoloji ve Sürdürülebilir Tarım | [1] s 245-258; [2] s 250-260 |