BUT2007 / MICROBIOLOGY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Mikrobiyolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve mikrobiyolojinin diğer bilim dallarıyla olan ilişkisi[1] s 3-12; [2] s 10-13
2Mikroorganizmaların canlılar alemindeki yeri, mikroorganizma grupları ve sınıflandırılması[2] s 19-25
3Prokaryotlar ve Ökaryotlar[2] s 33-39
4Mantarlar, mayalar, küfler, algler[2] s 41-45; [3] s 36-44
5Virüsler ve bakteriyofajlar[1] s 52-60
6Bakterilerin genel özellikleri ve sınıflandırılmaları[3] s 57-66
7Bakterilerde üreme ve bakteri genetiği[1] s 78-91
8Mikroorganizmalarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörler[2] s 69-81
9Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler ve etkileşimler[1] s 112-125
10Mikroorganizmaların çoğaltılması, izolasyonu ve mikrobiyolojik kültür yöntemleri[3] s 102-110
11Mikroorganizmaların yararlı ve zararlı etkileri, mikroorganizmaların tarım ve endüstride kullanımı[3] s 129-142
12Mikroorganizmalarda genetik madde değişim yolları (replikasyon, transkripsiyon, translasyon)[1] s 185-198
13Mikroorganizma salgıları ve enzimleri[3] s 212-241
14Mikrobiyal ekoloji ve Sürdürülebilir Tarım[1] s 245-258; [2] s 250-260