| 1 | Sebzelerin tanımları ve diğer kültür bitkilerinden farklılıklar | |
| 2 | Sebzelerin çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılması | |
| 3 | Sebzelerin insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi | |
| 4 | Sebzelerin genetik kaynakları | |
| 5 | Türkiye'nin bitkisel üretim bölgeleri ve bu bölgelerin özellikleri | |
| 6 | Sebze bahçelerinin yer seçimini etkileyen faktörler | |
| 7 | Sebze üretim çiftlikleri türleri | |
| 8 | Sebze bahçelerinin kurulması | |
| 9 | Ara sınav | |
| 10 | Sebzelerin çoğaltılma teknikleri | |
| 11 | Sebze tohumu üretimi, sebze tohumlarına uygulanan ön işlemler | |
| 12 | Sebze üretiminde dönme uygulamaları | |
| 13 | Sebze bahçesinde toprak ve tohum ekimi yerinin ve ekiminin hazırlanması | |
| 14 | Sürdürülebilir sebze üretimi | |