BUT2010 / VEGETABLE PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Sebzelerin tanımları ve diğer kültür bitkilerinden farklılıklar 
2Sebzelerin çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılması 
3Sebzelerin insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi 
4Sebzelerin genetik kaynakları 
5Türkiye'nin bitkisel üretim bölgeleri ve bu bölgelerin özellikleri 
6Sebze bahçelerinin yer seçimini etkileyen faktörler 
7Sebze üretim çiftlikleri türleri 
8Sebze bahçelerinin kurulması 
9Ara sınav 
10Sebzelerin çoğaltılma teknikleri 
11Sebze tohumu üretimi, sebze tohumlarına uygulanan ön işlemler 
12Sebze üretiminde dönme uygulamaları 
13Sebze bahçesinde toprak ve tohum ekimi yerinin ve ekiminin hazırlanması 
14Sürdürülebilir sebze üretimi