1 | Sebzelerin tanımları ve diğer kültür bitkilerinden farklılıklar | |
2 | Sebzelerin çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılması | |
3 | Sebzelerin insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi | |
4 | Sebzelerin genetik kaynakları | |
5 | Türkiye'nin bitkisel üretim bölgeleri ve bu bölgelerin özellikleri | |
6 | Sebze bahçelerinin yer seçimini etkileyen faktörler | |
7 | Sebze üretim çiftlikleri türleri | |
8 | Sebze bahçelerinin kurulması | |
9 | Ara sınav | |
10 | Sebzelerin çoğaltılma teknikleri | |
11 | Sebze tohumu üretimi, sebze tohumlarına uygulanan ön işlemler | |
12 | Sebze üretiminde dönme uygulamaları | |
13 | Sebze bahçesinde toprak ve tohum ekimi yerinin ve ekiminin hazırlanması | |
14 | Sürdürülebilir sebze üretimi | |