1 | Dersin içeriği ve önemi, | 1,4,6,7 |
2 | Lif bitkilerinin sınıflandırılması; liflerin önemi, kullanım alanları ve elde edilme yöntemleri | 3, 4,5 |
3 | Pamuğun sistematiği, botaniği, çevresel istekleri, büyüme ve gelişme, bakım işlemleri, hasat ve liflerin elde edilmesi | 3, 4,5 |
4 | Ketenin sistematiği, botaniği, çevresel istekleri, büyüme ve gelişme, bakım işlemleri, hasat ve liflerin elde edilmesi | 3,5,6 |
5 | Şekerpancarı bitkisinin tarımsal ve ekonomik önemi, Türkiye de ve dünyada şeker sektörünün genel durumu, | 1,4,7 |
6 | Şekerpancarının bitkisel özellikleri, iklim ve toprak istekleri, uygulanan kültürel yöntemler | 1,4,7 |
7 | Patates bitkisinin tarımsal ve ekonomik önemi, üretim istatistikleri, ve bitkisel özellikleri, | 1,4,7 |
8 | Patatesin iklim ve toprak istekleri | 1,7 |
9 | Patatesin yetiştirme teknikleri | 1,4,7 |
10 | Soya bitkisinin tarımsal ve ekonomik önemi, üretim istatistikleri, bitkisel özellikleri, | 2, 4,6 |
11 | Soyanın iklim ve toprak istekleri, toprak hazırlığı, çeşit seçimi ve tohumluk hazırlığı, dikim, bakım ve hasat işlemleri, | 2,4,6 |
12 | Ayçiçeği bitkisinin tarımsal ve ekonomik önemi, iklim ve toprak istekleri, toprak hazırlığı, dikim, bakım ve hasat işlemlerinin anlatılması, | 2,6 |
13 | Yerfıstığı bitkisinin tarımsal ve ekonomik önemi, iklim ve toprak istekleri, toprak hazırlığı, dikim, bakım ve hasat işlemlerinin anlatılması, | 2,6 |
14 | Şeker Kamışı bitkisinin tarımsal ve ekonomik önemi,iklim ve toprak istekleri, uygulanan kültürel yöntemler ve sürdülebilir tarım açısından endüstri bitkileri | 5,7 |
| Loading… |
|