| 1 | Tahılların ekonomik önemi, üretim alanları, ve sınıflandırılması ve sürdürülebilir tarım açısından önemi | 4,5,6,D-1 |
| 2 | Serin iklim tahıllarının yetiştirme teknikleri | 5,6 |
| 3 | Serin iklim tahıllarının ıslah amaçları. | 4 |
| 4 | Tahılların morfolojik yapısı ve büyüme evreleri | 5,6,D-1 |
| 5 | Mısırın önemi, üretim alanları, büyüme ve gelişme safhaları. | 6, D-3 |
| 6 | Mısır çeşitleri ve mısır yetiştirme teknikleri. | 6,D-3 |
| 7 | Mısır silaji yapım teknikleri. | 6,D-2 |
| 8 | Yemeklik tane baklagillerin insan ve hayvan beslenmesindeki önemi, ekonomik değeri. | 1,2,3 |
| 9 | Yemeklik baklagillerin genel özellikleri, kültüre alınmaları ve tescil edilen çeşitler. | 1,2,3,D-2 |
| 10 | Baklagillerde azot döngüsü, azot fiksasyonu, nodül oluşu, tohumlarda bakteri aşılaması. | 1,2,3 |
| 11 | Nohutun ekonomik önemi ve yetiştiriciliği. | 1,2,3,D-2 |
| 12 | Mercimeğin ekonomik önemi ve yetiştiriciliği, | 1,2,3 |
| 13 | Fasulye, bakla ve bezelyenin ekonomik önemi ve yetiştiriciliği. | 1,2,3 |
| 14 | Baklagil bitkilerinde sorunlar ve çözüm önerileri. | 1,2,3 |