| 1 | Çayır-mera kültürünün tanımı ve tarihçesi, tanım ve kavramlar, | 1,2,3 |
| 2 | Çayır-meraların sınıflandırılması ve bölgelere göre dağılımı, | 1,2,3,5 |
| 3 | Çayır-mera bitkilerinin üreme şekilleri ve yayılma biyolojisi, | 2,4,5,6 |
| 4 | Bitki ekolojisinin çayır-mera yönetimindeki yeri ve önemi, | 1,2,4 |
| 5 | Çayır-meralarda bakımım işlemleri | 1,5 |
| 6 | Çayır-Mera Yönetimi ve Otlatma sistemleri. | 1,4,5 |
| 7 | Mera ıslahı ve Mera Kanunu | 3,4,5 |
| 8 | Yem bitkilerinin önemi, Türkiye ve Dünyadaki durumu, | 2, 3,4 |
| 9 | Yem bitkileri tarımının genel ilkeleri, kullanım alanları ve yararları, | 3,4,6, |
| 10 | Yem bitkilerinde hasat, kuru ot üretimi, depolama ve silaj yapımı | 3,4,5,6 |
| 11 | Yem bitkilerinde kalite ve yembitkilerinden kaynaklanan beslenme bozuklukları | 3,4,6 |
| 12 | Yem bitkilerinde tohumluk üretimi | 3,4,6 |
| 13 | Baklagil yem bitkilerinin genel özellikleri, | 3,4,5,6 |
| 14 | Buğdaygil yem bitkilerinin genel özellikleri | 3,4,5,6 |
 | Loading… |
   |