| 1 | Gübrelerin önemi, tarihi gelişimi ve sınıflandırılması, | [1]: s.1-15, [2]: s.347-475 |
| 2 | Organik gübreler ve özellikleri, | [1]: s. 17-62 |
| 3 | Kimyasal gübreler ve özellikleri, azot gübresi ve uygulama metotları, | [1]: s.65-84 |
| 4 | Kimyasal gübreler ve özellikleri, fosfor ve potasyum gübreleri ve uygulama metotları, | [1]: s.86-108 |
| 5 | İkincil gübreler ve mikro besin elementleri ve özellikleri, | [1]: s.110-116 |
| 6 | Türkiyede ve Dünyada kimyasal gübre üretimi ve tüketimi, | [1]: s.119-165 |
| 7 | Kimyasal gübrelerin topraktaki tepkimeleri, | [1]: s.167-213 |
| 8 | Kimyasal gübrelerin uygulama yöntemleri, | [1]: s.221-290 |
| 9 | Gübre gereksinimlerinin belirlenmesi, | [1]: s.293-369 |
| 10 | Tarla bitkilerinin gübrelenmesi ve uygulanan yöntemler, | [1]: s.377-435 |
| 11 | Bahçe bitkilerinin gübrelenmesi ve uygulanan yöntemler, | [1]: s.443-502, [3]: s.75-171 |
| 12 | Organik tarımda gübreleme, | [1]: s.507-538, [2]: s.475-555 |
| 13 | Tarımda gübre miktarı hesaplamaları, | [2]: s.961-1062 |
| 14 | Gübre uygulamalarıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri. Gübrelerin sürdürülebilir tarımdaki rolü. | Ders notları |