| 1 | Giriş, Tavukçulukta endüstrileşmeye yol açan gelişmeler, hayvancılık sektörü içinde tavukçuluğun daha fazla gelişmesinin nedenleri, Türkiye tavukçuluğunun durumu, sürdürülebilir tavukçuluk üretimi, tavuk ürünleri üretim ve tüketimi anlatılmaktadır. | [1] s.1-30 |
| 2 | Tavuğun dış yapısı, tavuklarda büyüme, sindirim, sinir, boşaltım, iç salgı, solunum, dolaşım ve üreme sistemleri | [1] s.61-85 |
| 3 | Kalitatif ve kantitatif karakterlerin kalıtımı, cinsiyete bağlı karakterlerin kalıtımı, tavukçulukta kullanılan ıslah yöntemleri, hibrit üretimi ve avantajları | [1] s.301-334 |
| 4 | Embriyo gelişimi, kuluçkalık yumurta elde edilmesi ve depolanması, kuluçkahane ve ekipmanlar, kuluçka koşulları ve kuluçka sonuçları ve değerlendirilmesi | [1] s.134-165 |
| 5 | Yumurtanın besin değeri, yumurtanın kimyasal kompozisyonu, yumurta kolesterol ilişkisi, yumurta kalitesinin belirlenmesi, ve muhafaza yöntemleri " | [1] s.86-131 |
| 6 | Kümes içi iklimsel çevre, kümeslerin planlanması, yetiştirme sistemleri, tavukçulukta kullanılan ekipmanlar,havalandırma | [1] s.168-201 |
| 7 | Etlik piliç yetiştirme sistemleri, kümes büyüklüğü ve kapasitesi, bakım ve yetiştirme işlemleri | [1] s. 203-243 |
| 8 | Etlik piliç kesimi, üretimin değerlendirilmesi, tavuk eti ve kalitesi | [1] s.235-243 |
| 9 | Yumurta üretim hedefleri, yumurtacı işletme tipleri, üretim sistemleri, yetiştirme tekniği | [1] s.246 - 289 |
| 10 | Yumurta verim ve kalitesini etkileyen faktörler, tavuklarda kötü alışkanlıklar, yumurta tavuklarının ikinci verim yılında kullanılması, yumurta üretim işletmelerinde verim ölçütleri | [1] s.279 - 289 |
| 11 | Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama | [1] s.292 - 296 |
| 12 | Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama | [1] s. 292 - 296 |
| 13 | Hindi yetiştiriciliğinin dünyada ve Türkiye?de durumu, ticari hindi besiciliğinde bakım ve idaresi hakkında bilgi verilmektedir. | [1] s.203 - 243 |
| 14 | Diğer kanatlı hayvanların ( ördek, kaz, bıldırcın vd.) bakım ve idaresine ilişkin önemli noktalar anlatılmaktadır. | [1] s.203- 243 |