1 | Giriş, Tavukçulukta endüstrileşmeye yol açan gelişmeler, hayvancılık sektörü içinde tavukçuluğun daha fazla gelişmesinin nedenleri, Türkiye tavukçuluğunun durumu, sürdürülebilir tavukçuluk üretimi, tavuk ürünleri üretim ve tüketimi anlatılmaktadır. | |
2 | Tavuğun dış yapısı, tavuklarda büyüme, sindirim, sinir, boşaltım, iç salgı, solunum, dolaşım ve üreme sistemleri | |
3 | Kalitatif ve kantitatif karakterlerin kalıtımı, cinsiyete bağlı karakterlerin kalıtımı, tavukçulukta kullanılan ıslah yöntemleri, hibrit üretimi ve avantajları | |
4 | Embriyo gelişimi, kuluçkalık yumurta elde edilmesi ve depolanması, kuluçkahane ve ekipmanlar, kuluçka koşulları ve kuluçka sonuçları ve değerlendirilmesi | |
5 | Yumurtanın besin değeri, yumurtanın kimyasal kompozisyonu, yumurta kolesterol ilişkisi, yumurta kalitesinin belirlenmesi, ve muhafaza yöntemleri " | |
6 | Kümes içi iklimsel çevre, kümeslerin planlanması, yetiştirme sistemleri, tavukçulukta kullanılan ekipmanlar,havalandırma | |
7 | Etlik piliç yetiştirme sistemleri, kümes büyüklüğü ve kapasitesi, bakım ve yetiştirme işlemleri | |
8 | Etlik piliç kesimi, üretimin değerlendirilmesi, tavuk eti ve kalitesi | |
9 | Yumurta üretim hedefleri, yumurtacı işletme tipleri, üretim sistemleri, yetiştirme tekniği | |
10 | Yumurta verim ve kalitesini etkileyen faktörler, tavuklarda kötü alışkanlıklar, yumurta tavuklarının ikinci verim yılında kullanılması, yumurta üretim işletmelerinde verim ölçütleri | |
11 | Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama | |
12 | Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama | |
13 | Hindi yetiştiriciliğinin dünyada ve Türkiye?de durumu, ticari hindi besiciliğinde bakım ve idaresi hakkında bilgi verilmektedir. | |
14 | Diğer kanatlı hayvanların ( ördek, kaz, bıldırcın vd.) bakım ve idaresine ilişkin önemli noktalar anlatılmaktadır. | |