1 | Çim bitkilerinin genel özellikleri. Çim alanlarının çevre korunması üzerine etkileri | 1,2,3 |
2 | Çim konusunda kullanılan kavramların tanımı, Çim tesisinde kullanılan buğdaygil bitkileri ve morfolojik özellikleri | 1,2,3 |
3 | Çim bilmi ve araştırmaları, Yeşil alan oluşturmada kullanılan diğer yöntemler. Yeşil alanların sürdürülebilirliği | 1,2,3 |
4 | Yeni çim tesisi oluşturmada toprak hazırlığı, yabancı ot kontrolü,, çim toprağının hazırlanması | 1,2,3 |
5 | Çim toprağının ıslahında kullanılan maddeler, toprağın serilmesi, gübreleme, toprak fumigasyonu | 1,2 |
6 | Tohum karışımları, ekim, ekim sonrası sulama, biçim | 1,2,3 |
7 | Hydroseeding yöntemi ile çim tesisi | 2,3 |
8 | Çim bitkilerinde vejetatif üretim | 1,2 |
9 | Rulo çim yapımı | 2,3 |
10 | Çim bakım program takvimi | 1,2 |
11 | Çim alanlarında görülen sorunlar | 2,3 |
12 | Çim Bakımı: yabancı ot, yosun, liken ve alglerle mücadele, sulama, biçim | 2,3 |
13 | Bakım: Kumlama, silindirleme ve havalandırma; organik artıkların toplanması | 2,3 |
14 | Bakım: Hastalık ve zararlılarla mücadele, yıpranan çim örtüsünün yenilenmesi | 1,2 |