| 1 | Domatesin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 2 | Biberin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 3 | Patlıcanın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 4 | Kavunun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 5 | Karpuzun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 6 | Hıyarın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 7 | Kabağın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 8 | Ara sınav | |
| 9 | Taze fasulyenin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 10 | Soğanın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 11 | Sarımsağın brokkolinin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 12 | Karnabahar ve brokkolinin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri,botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 13 | Lahana ve turbun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 14 | Havucun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |