BUT6137 / YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİĞİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1 Önemli buğdaygil ve baklagil yem bitkisi türlerinin tanıtımı[1]5-7, [2]27-214, [3]561-786
2 Yem Bitkilerinin sürdürülebilir tarım açısından önemi[1]11-21
3 Dünyada ve ülkemizde yembitkileri tarımının bugünkü durumu[1]29-34
4 Yem bitkileri Tarımının sorunları[1]45-50 [3]3-27
5 Yem bitkileri ekolojisi ve fizyolojisi[1]65-90
6 Yem Bitkileri tarımının genel özellikleri[1]94-109
7 Toprak ve ekim yatağının hazırlanması[1]94-109, [3]101-107
8 Yem bitkilerinin ekimi, gübrelenmesi ve sulanması1[1]94-109
9 Yem bitkilerinde hasat işlemleri[1]121-136
10 Ot kurutma yöntemleri1[1]126-136
11 Balyalama ve depolama1,3[1]132-135
12 Nadas alanlarında yem bitkileri tarımı[1]113-119
13 Yem bitkilerinde silaj yapım teknikleri[1]142-159
14 Yem bitkilerinde kalite tayini ve kullanım alanları[1]163-171