BUT6139 / ORGANİK TARIMDA BİTKİ BESLEME

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Organik tarımın tanımı, temel prensipleri[1] s 1-10; [2] s 4-6
2Organik tarımın diğer tarım kollarından farkları[2] s 295-301
3Organik yetiştirme teknikleri[5] s 163-177
4Bitki beslemede gereksinim duyulan elementler[2] s 53-70
5Bitki besin elementleri kaynağı olarak toprak[2] s 130-155
6Organik tarımda bitki besleme yönetimi, verimlilik ve sürdürülebilirlik[2] s 25-30
7Yeşil gübreler ve uygulanması[3] s 27-35; [4] s 498-503
8Hayvansal gübreler[3] s 27-35; [4] s 490-498
9Kompost, kompost yapımı ve kullanımı[4] s 512-524; [1] s 231-259
10Ticari organik gübreler[4] s 534-549; [1] s 259-293
11Mikrobiyal gübreler ve kullanımı[4] s 555-597
12Organik tarımda mineral gübre kullanımı[4] s 538-554
13Organik üretimde bitki besleme ile verim ve kalite ilişkileri[1] s 305-322; [1] s 89-107
14Üretici ve tüketici gözüyle organik tarım[2] s 315-325