BUT6140 / YEM BİTKİLERİ TOHUMLUK ÜRETİMİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Önemli buğdaygil ve baklagil yem bitkisi türlerinin tanıtımı [1]25-40
2İklim faktörlerinin yem bitkileri tohum üretimine etkisi[1]245-255
3Tohumluk üretiminde tarımsal uygulamalar[1]245-255, [3] 985-1022
4Toprak hazırlığı, ekim, gübreleme, sulama,ot kontrolü [1]240-248, [3] 985-1022
5Yem bitkilerinde tozlanma ve döllenme biyolojisi[1]270-280, [3] 985-1022
6Yem bitkisi cins ve türlerine göre İzolasyon mesafeleri[1]245-252, [2] 453-467
7Yonca bitkisinde çiçeklenme zamanının ayarlanması[1]270-280, [3] 993-994
8 Yonca bitkisinde tozlanma ve döllenme[1]270-280, [3] 1001-1009
9Hastalık ve zararlılarla mücadele[1]2650-270, [3] 992-1001
10Büyüme düzenleyicileri ve tohum hasadı[1]270-280, [3] 1009-1016
11Hasat sonrası uygulamalar[1]270-276, [3] 1009-1016
12Tohumların kurutulması ve elenmesi [1]270-280, [3] 1009-1016
13Sertifikasyon işlemleri[2] 453-467 [3] 1023-1036
14Paketleme ve pazarlama[2] 453-467 [3] 1023-1036