BYT4015 / BİTKİ HÜCRE VE DOKU KÜLTÜRÜ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Bitki Doku Kültürlerinin Tarihi Gelişimi[1]s.1-39
2Bitki Doku Kültürlerinin Uygulama Alanları[1]s.1-39
3Laboratuvarda Güvenlik ve Laboratuar düzeni[1]s.1-39
4Sterilizasyon teknikleri[1]s.1-39
5Bitki doku kültür ortamlarının çeşitleri ve hazırlanışları[1]s.1-39
6Kültür tipleri[1]s.1-39
7Organogenesis[1]s.39-70, [2]s.21-25
8Somatik Embriyogenesis[1]s.71-88, [2]s.29-32
9Haploid Bitki Üretimi[1]s.71-88, [2]s.35-40
10Hastalıksız bitki üretimi[1]s.71-88
11Farklılaşmış ve organize olmuş kültürler ile sekonder metabolitlerin üretimi[1]s.211-216, [3]s.42-51
12Farklılaşmamış ve organize olmamış kültürler ile sekonder metabolitlerin üretimi[1]s.211-216
13Süspansiyon Kültürlerinde Sekonder Ürün Veriminin Artırılması[1]s.211-261
14Sunumlar