BYT7103 / MİKROBİYAL TEKNOLOJİDE GÜNCEL KONULAR

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş, bakteriyel, viral ve fungal insektisitler[1] 1-28 sayfalar; [2] 393-413 sayfalar
2Laktik asit starter kültürler, probiyotikler ve uygulamalar[1] 59-92 sayfa; [2] 59-85
3Tek hücre proteinleri, beslenme amaçlı kullanımları[1] 93-155 sayfalar
4Maya ve maya ürünlerinin üretimi[1] 157-185 sayfalar
5Amino asit ve viaminlerin mikrobiyal üretimleri[1] 211-240 sayfalar
6Antibiyotiklerin mikrobiyal üretimleri[1] 241-280 sayfalar
7Enzimlerin mikrobiyal üretimleri[1] 281-309 sayfalar
8Nükleotidlerin mikrobiyal üretimleri[1] 311-354 sayfalar
9Organik asitler, bütanol, aseton vs. çeşitli solventlerin üretimi[1] 187-209; 355-387 sayfalar
10Steroid ve Sterollerin mikrobiyal Transformasyonları[1] 483-496 sayfalar
11Polisakkaritler ve mikrobiyal üretimleri417-481
12Tarım ve çevrede çeşitli mikrobiyal uygulamalar[2] 1-57; 267-281 sayfalar
13Nanopartiküller ve mikrobiyal üretimleri ve kullanımları[2] 101-126 sayfalar
14Bitkisel üretimde mikrobiyal inokülantları kullanımı[2] 321-361; Pages 415-445; 447-488