1 | Doğal ve yapay ekosistemlerin mikrobiyal ekolojisine giriş | [1], 1-55 |
2 | İzolasyon tekniklerinin prensipleri | [2], 22-43 |
3 | Kültüre bağlı izolasyon tekniklerine giriş | [2], 44-57 |
4 | Seçici besiyerleri | [3], 57-69 |
5 | Nükleik asitler ve DNA’nın özellikleri | [3], 69-88 |
6 | DNA ve RNA izolasyonu | [1], 76-85; [3], 88-156 |
7 | Nükleik asitlerin nitel ve nicel analizleri (agaroz jel electroforez); PCR | [1], 290-380 |
8 | Mikrobiyal çeşitliliğin değerlendirilmesi-I: Moleküler Klonlama ve Dizi Analizi | [3], 165-179 |
9 | Mikrobiyal çeşitliliğin değerlendirilmesi-II: DGGE | [4], 10-20 |
10 | Belirli mikrobiyal grupların miktarının belirlenmesi: FISH | [4], 30-37 |
11 | Deniz ve göl sularından alınan örneklerde metagenomik analizlerin yorumlanması | [4], 112-156 |
12 | Sediment ve topraktan alınan örneklerde metagenomik analizlerin yorumlanması | [4], 161-178 |
13 | Atıksu arıtma tesislerinden alınan örneklerde metagenomik analizlerin yorumlanması | [4],180-192 |
14 | Katı atık çürütücülerinden alınan örneklerde metagenomik analizlerin yorumlanması | [4],195-210 |