1 | Mikrobiyolojiye giriş, tarihçe ve mikrobiyota | |
2 | Bakterilerin yapısı ve sınıflandırılması | |
3 | Mantarların yapısı ve sınıflandırılması | |
4 | Parazitlerin yapısı ve sınıflandırılması | |
5 | Virüslerin yapısı ve sınıflandırılması, | |
6 | Mikroorganizma genetiği | |
7 | Mikrobiyal etkenlerin beslenmesi ve üretilmesi | |
8 | Virüslerin izolasyonu ve üretilmesi | |
9 | Enfeksiyon hastalıkları ile ilgili temel kavramlar ve mikrobiyal patogenez | |
10 | Mikrobiyal biyofilmler | |
11 | Biyogüvenlik, sterilizasyon dezenfeksiyon-antisepsi uygulamaları | |
12 | Diş hekimliği açısından önemli bakteriler | |
13 | Diş hekimliği açısından önemli virüsler | |
14 | diş hekimliği açısından önemli mantarlar | |
15 | Diş hekimliği açısından önemli parazitler | |
16 | Dental, periodantal ve oral enfeksiyonlar | |
17 | Mikrobiyolojik-moleküler tanı yöntemleri | |
18 | Serolojik tanı yöntemleri | |
19 | Antimikrobiyallerin etki-direnç mekanizmaları ve antibiyogram | |
20 | İmmün sistemin yapısı ve bileşenleri | |
21 | Doğal immün yanıt mekanizmaları, | |
22 | Hücresel immün yanıt mekanizmaları | |
23 | Humoral immün yanıt mekanizmaları | |
24 | Enfeksiyonlara karşı immün yanıt mekanizmaları | |
25 | İmmünotolerans,otoimmünite,hipersensitivite ve immün yetmezlik | |
26 | İmmünizasyon ve aşılar | |