| ÖÇ1 | Beslenmede genel ilkeleri, sağlık - beslenme -çevre etkileşimini açıklar. Teknolojik gelişmelerin tüketim alışkanlıklarına ve sürdürülebilir beslenme üzerine etkisini bilir. |
| ÖÇ2 | Gebelik, lohusalık, emzirme ve menopoz gibi kadın yaşamının özel dönemlerinde beslenme gereksinimlerini açıklayarak kanıta dayalı beslenme ilkelerini ebelik pratiğine entegre eder. |
| ÖÇ3 | Bazı akut ve kronik özel durumlarda ( Kalp, böbrek, sindirim, DM, obezite, enfeksiyon, metabolik hastalıklar) beslenme özelliklerini bilir ve hasta eğitiminde kullanır. |
| ÖÇ4 | Özel durumlarda (Kalp, böbrek, sindirim, DM, obezite, enfeksiyon, metabolik hastalıklar) beslenmeye yönelik veri toplama, değerlendirme ve karar verme süreçlerinde etik, kültürel ve bilimsel ilkelere uygun davranır. |
| ÖÇ5 | Özel durumlarda beslenmeye ilişkin güncel ulusal ve uluslararası bilimsel kaynakları analiz eder ve bu bilgileri ebelik pratiğine entegre eder. |
| ÖÇ6 | Kompleks sağlık sorunu olan hasta bireylerin beslenme ile ilgili durumunu değerlendirebilir ve sağlığın korunması ile ilgili beslenme eğitimi yapabilir, ekip üyeleriyle işbirliği yapar |