1 | Beslenmede genel ilkeleri bilerek ve Sağlık - Beslenme etkileşimini açıklar.Teknolojik gelişmelerin tüketim alışkanlıklar ve çevre ile ilişkisini bilir. |
2 | Kalp hastalıklarına beslenme özelliklerini bilir |
3 | Sindirim Sistemi Hastalıklarına beslenmenin etkilerini ve alınacak önlemleri bilir |
4 | Karaciğer Hastalıklarında beslenmei açıkar |
5 | Böbrek hastalıklarında beslenmeyi açıklar |
6 | Diabetes Mellitusda beslenmeyi bilir ve hasta eğitiminde kullanır |
7 | Obezitenin güncel ve yaygın bir sağlık problemi olduğunu bilerek bireylerin koruyucu önlemler alabilmelerini sağlar |
8 | Gebelik ve emziklik ve 0-1 yaş dönemi beslenme özelliklerini bilerek eğitim yoluyla aktarır |
9 | Beslenme kanser ilişkisini açıklar |
10 | Enfeksiyon hastalıklarında beslenme özelliklerini bilir |
11 | Sinir sistemi ve Kas iskelet Hastalıklarında beslenme özelliklerini açıkar |
12 | Zayıflık ve malnutrisyonda (PEM)beslenme özelliklerini bilir |
13 | Yoğun bakım hastalarında beslenme ile ilgili bilgilerini hastane uygulamalarında kullanır |
14 | Yaşlı-işçi -Sporcularda beslenme özelliklerini bilir |
15 | Kompleks sağlık sorunu olan hasta bireylerin beslenme ile ilgili durumunu değerlendirebilir ve sağlığın korunması ile ilgili beslenme eğitimi yapabilir |