GDM6110 / DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Reaktif oksijen türleri ve oksidatif stres[1]sf. 1-7.
2Gıdalarda oksidasyon oluşumu[1]sf. 7-20.
3Oksidasyonun önlenmesi[1]sf. 22-51.
4Antioksidan aktivitenin ölçülmesi[1]sf. 71-83.
5Antioksidan aktivitenin ölçülmesi[1]sf. 71-83.
6Doğal antioksidanların kaynakları[1]sf. 147-155.
7Fenolik bileşikler[1]sf. 210-247.
8Fenolik bileşikler[2]sf. 463-495.
9Fenolik bileşikler[2]sf. 463-495.
10Karotenoidler[1]sf. 124-139.
11Vitaminler ve provitaminler[1]sf. 311-324.
12Gıda işleme yöntemlerinin antioksidanlar üzerine etkisi[1]sf. 331-340.
13Gıda işleme yöntemlerinin antioksidanlar üzerine etkisi[1]sf. 340-350.
14Antioksidanların hastalık önlemedeki rolleri[1]sf. 87-94.