GIY1019 / SÜSLEME TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Süslemenin Tanımı, Giysileri Süsleme Nedenleri, Modele Uydun Süsleme Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar, Süslemenin Tarihçesi, Desenin Tanımı, Desen Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar, Desen Geçirme Teknikleri, Süslemede Kullanılan Araç ve Gereçler[1] S. 9-345
2İşleme Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri (Düz İğneler ve İlmikli İğneler)[1] S. 23-39
3İşleme Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri (Geçmeli İğneler ve Düğümlü İğneler)[1] S. 41-51
4İşleme Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri( Çapraz ve Verev İğneler, Tutturma İğneleri)[1] S. 52-64
5İşleme Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri ( Kanaviçe, Aplike, Hazır Harçların Dikimi)[1] S. 65-81
6İşleme Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri ( Pul ve Boncuk İşi, Saçak, Püskül ve Ponpon Hazırlama)[1] S. 157-170-201-205
7Hazır Gereçler İle Yapılan Süsleme Çeşitleri [1] S. 273-282
8Hazır Gereçler İle Yapılan Süsleme Çeşitleri[1] S. 273-282
9Dikiş Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri (Büzgüler)[1] S. 223-245
10Dikiş Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri (Büzgüler)[1] S. 223-245
11Dikiş Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri (Pililer, Fırfır, Farbela)[1] S. 246-264
12Dikiş Tekniği İle Yapılan Süsleme Çeşitleri (Biyeler, Fiyonklar)[1] S. 253-267
13Güncel Süsleme Tekniklerini Kullanılarak Ürün Oluşturma 
14Güncel Süsleme Tekniklerini Kullanılarak Ürün Oluşturma