| 1 | Öğrencinin mikrobiyolojinin tanımını yapabilmesi |
| 2 | Öğrencinin prokaryotik mikroorganizmaların özelliklerini söyleyebilmesi |
| 3 | Bakterileri sınıflandırabilmesi |
| 4 | Bakterilerin isimlendirilmesini yapabilmesi |
| 5 | Bakterilerin morfolojisi hakkında bilgi verebilmesi |
| 6 | Koloninin tanımını yapıp koloni çeşitleri hakkında bilgi verebilmesi |
| 7 | Bakterilerin anatomik yapısını anlatabilmesi |
| 8 | Bakterilerin kimyasal yapısını anlatabilmesi |
| 9 | Mikroorganizmaların beslenmesi ve bakterilerde bulunan enzimler hakkında bilgi verebilmesi |
| 10 | Bakterilerde üremeyi anlatıp mikroorganizmaların birlikte yaşama şekillerini anlatabilmesi |
| 11 | Mikroorganizmaların üremeleri üzerine etki eden faktörlerin neler olduğunu söyleyebilmesi |
| 12 | Bakterilerde varyasyonlar hakkında bilgi verip bakteriyofajları tanımlaması |
| 13 | Mikroorganizmaların izolasyon, identifikasyon ve üretilmeleri konusunda bilgi sahibi olabilmesi |
| 14 | Ökaryotik mikroorganizmaları tanıyabilmesi |
| 15 | Virusların özelliklerini bilebilmesi |