1 | Öğrencinin mikrobiyolojinin tanımını yapabilmesi |
2 | Öğrencinin prokaryotik mikroorganizmaların özelliklerini söyleyebilmesi |
3 | Bakterileri sınıflandırabilmesi |
4 | Bakterilerin isimlendirilmesini yapabilmesi |
5 | Bakterilerin morfolojisi hakkında bilgi verebilmesi |
6 | Koloninin tanımını yapıp koloni çeşitleri hakkında bilgi verebilmesi |
7 | Bakterilerin anatomik yapısını anlatabilmesi |
8 | Bakterilerin kimyasal yapısını anlatabilmesi |
9 | Mikroorganizmaların beslenmesi ve bakterilerde bulunan enzimler hakkında bilgi verebilmesi |
10 | Bakterilerde üremeyi anlatıp mikroorganizmaların birlikte yaşama şekillerini anlatabilmesi |
11 | Mikroorganizmaların üremeleri üzerine etki eden faktörlerin neler olduğunu söyleyebilmesi |
12 | Bakterilerde varyasyonlar hakkında bilgi verip bakteriyofajları tanımlaması |
13 | Mikroorganizmaların izolasyon, identifikasyon ve üretilmeleri konusunda bilgi sahibi olabilmesi |
14 | Ökaryotik mikroorganizmaları tanıyabilmesi |
15 | Virusların özelliklerini bilebilmesi |