| 1 | Besin maddelerinde bozulma | [1]s.18-20 |
| 2 | Besin maddelerinde bozulmayı hazırlayan yardımcı faktörler | [1]s.20-27 |
| 3 | Besin maddelerinde bozulmasına neden olan faktörler ve bozulma şekilleri | [1]s.27 |
| 4 | Mikroorganizmaların neden olduğu bozulmalar | [1]s.27-32, [2] s. 165-171 |
| 5 | Enzimlerin neden olduğu bozulmalar | [1]s.32 |
| 6 | Oksidasyonun neden olduğu bozulmalar | [1]s.32-34 |
| 7 | Parazitlerin neden olduğu bozulmalar | [1]s.34-35 |
| 8 | Muhafaza yöntemleri,Gömme ile muhafaza,Rutubetini azaltma ile muhafaza | [1]s.35-38, [2] s. 205-212 |
| 9 | Isı uygulaması ile muhafaza | [1]s.38-45, [2] s. 229-243 |
| 10 | Isısını alarak muhafaza | [1]s.45-48, [2] s. 195-205 |
| 11 | Tuz ile muhafaza, fermentasyon, alkol, sirke, dumanlama ile muhafaza | [1]s.48-49 |
| 12 | Filtrasyon, gaz altında, şeker ilavesi ve antibiyotik ile muhafaza | [1]s.49-53, [2] s. 253-255 |
| 13 | Radyasyon ile muhafaza | [1]s.53-58, [2] s. 243-249 |
| 14 | Kimyasal maddelerle muhafaza | [1]s.58-61, [2] s. 173-195 |