1 | Besin maddelerinde bozulma | [1]s.18-20 |
2 | Besin maddelerinde bozulmayı hazırlayan yardımcı faktörler | [1]s.20-27 |
3 | Besin maddelerinde bozulmasına neden olan faktörler ve bozulma şekilleri | [1]s.27 |
4 | Mikroorganizmaların neden olduğu bozulmalar | [1]s.27-32, [2] s. 165-171 |
5 | Enzimlerin neden olduğu bozulmalar | [1]s.32 |
6 | Oksidasyonun neden olduğu bozulmalar | [1]s.32-34 |
7 | Parazitlerin neden olduğu bozulmalar | [1]s.34-35 |
8 | Muhafaza yöntemleri,Gömme ile muhafaza,Rutubetini azaltma ile muhafaza | [1]s.35-38, [2] s. 205-212 |
9 | Isı uygulaması ile muhafaza | [1]s.38-45, [2] s. 229-243 |
10 | Isısını alarak muhafaza | [1]s.45-48, [2] s. 195-205 |
11 | Tuz ile muhafaza, fermentasyon, alkol, sirke, dumanlama ile muhafaza | [1]s.48-49 |
12 | Filtrasyon, gaz altında, şeker ilavesi ve antibiyotik ile muhafaza | [1]s.49-53, [2] s. 253-255 |
13 | Radyasyon ile muhafaza | [1]s.53-58, [2] s. 243-249 |
14 | Kimyasal maddelerle muhafaza | [1]s.58-61, [2] s. 173-195 |