GKK1012 / GIDA MUHAFAZA METODLARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Besin maddelerinde bozulma[1]s.18-20
2Besin maddelerinde bozulmayı hazırlayan yardımcı faktörler[1]s.20-27
3Besin maddelerinde bozulmasına neden olan faktörler ve bozulma şekilleri[1]s.27
4Mikroorganizmaların neden olduğu bozulmalar[1]s.27-32, [2] s. 165-171
5Enzimlerin neden olduğu bozulmalar[1]s.32
6Oksidasyonun neden olduğu bozulmalar[1]s.32-34
7Parazitlerin neden olduğu bozulmalar[1]s.34-35
8Muhafaza yöntemleri,Gömme ile muhafaza,Rutubetini azaltma ile muhafaza[1]s.35-38, [2] s. 205-212
9Isı uygulaması ile muhafaza[1]s.38-45, [2] s. 229-243
10Isısını alarak muhafaza[1]s.45-48, [2] s. 195-205
11Tuz ile muhafaza, fermentasyon, alkol, sirke, dumanlama ile muhafaza[1]s.48-49
12Filtrasyon, gaz altında, şeker ilavesi ve antibiyotik ile muhafaza[1]s.49-53, [2] s. 253-255
13Radyasyon ile muhafaza[1]s.53-58, [2] s. 243-249
14Kimyasal maddelerle muhafaza[1]s.58-61, [2] s. 173-195