| 1 | Tahıllardan Numune Alma | |
| 2 | Numune Hazırlama, Buğdayda Yabancı Madde Miktarı Tayini | |
| 3 | Buğdayda Hektolitre Ağırlığı Tayini, Buğdayda Bintane Ağırlığı Tayini | |
| 4 | Buğdayda Tane İriliği Tayini, Buğdayda Tane Sertliği Tayini | |
| 5 | Buğdayda Un Verimi Tayini, Buğdayda Nem Tayini | |
| 6 | Buğdayda Protein Tayini, Buğdayda Kül Tayini | |
| 7 | Buğdayda Nişasta Tayini | |
| 8 | Buğdayda Düşme Sayısı Tayini | |
| 9 | Buğdayda Sedimantasyon Değeri Tayini | |
| 10 | Buğdayda Gluten Tayini | |
| 11 | Buğdayda Gluten İndeks Değeri Tayini | |
| 12 | Buğday Ununda Duyusal Analizler | |
| 13 | Buğday Ununda Kimyasal Analizler | |
| 14 | Buğday Ununda Fizikokimyasal Analizler | |