HEM2011 / ÖZEL DURUMLARDA BESLENME

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Beslenmede genel ilkeler ve sağlık - beslenme etkileşimi, sürdürülebilir beslenme[1]s. 1-19,[2]s.1-26, [3]s.1-14, [22]
2Kalp hastalıklarına beslenme Özellikleri[1]s. ,[2]s.493-513, [3]s., [22]
3Sindirim Sistemi Hastalıklarına beslenme [1]s. 9-12,[2]s.571-585, [3]s.[22]
4Karaciğer Hastalıklarında beslenme [1]s. 9-12,[2]s.571-585, [3]s.[22]
5Böbrek hastalıklarında beslenme[1]s. 9-12,[2]s.585-599, [3]s.[22]
6Diabetes Mellitusda beslenme[1]s. 9-12,[2]s553-571, [3]s.[22]
7Obezite ve beslenme [1]s. 9-12,[2]s.451-493, [3]s.[22]
8Gebelik ve emziklik döneminde beslenme, 0-1 yaş dönemi beslenme[1]s. 419-429, [3]s.[22]
9Beslenme kanser ilişkisi, Katkı ögeleri, Antioksidanlar[1]s.303-363 ,[2]s. 539-553, [3]s.[22]
10Enfeksiyon hastalıklarında beslenme[2]s.613-627, [3]s.[22]
11Sinir sistemi ve Kas iskelet Hastalıklarında beslenme [2]s. 513-539,[22]
12Zayıflık ve malnutrisyonda (PEM)beslenme [1]s. 499-503,[2]s.419-427, [3]s.[22]
13Yoğun bakım hastalarında beslenme [21]
14Yaşlı-işçi -Sporcularda beslenme [1]s.473-491,[2]s.427-435, [3]s.[22]