1 | Ağız ve Diş Sağlığının Önemi | [11]s1, [21] |
2 | Dişlerin oluşumu ve gelişimi, Dişin Yapısı, Süt ve Sürekli Dişler | [11]s1-5, [21].[22]. |
3 | Diş hastalıkları ve Diş çürüğü(tanımı ve etkileyen faktörler) çeşitleri, belirtileri ve çürük riski değerlendirmesi, çürük risk sınıflandırması | [11]s5-6,[21].[22]. |
4 | Diş çürüğünü etkileyen faktörler; Ağız florası, Tükürük, Bakteriler ve bakteri plağının yapısı | [11]s6-11,[24]. |
5 | Diş çürüğünü etkileyen faktörler; Dişler, Beslenme, Ağız hijyeni | [11]s11-15 |
6 | Diş eti hastalıkları, Dişlerin gelişim bozuklukları, | [3]s242-243, |
7 | Plak kontrolü; plak kontrol yöntemleri, diş fırçalama yöntemleri, diş fırçaları | [11]s15-20,[21], [22], 3]s242-247 |
8 | Plak kontrolü; diş macunları, diş ipi kullanımı, gargaralar vb. ARA SINAV | [11]s20-23.[22]. |
9 | Diş ve dişeti hastalıklarında tedavi; antibiotik kulanımı, kanal tedavisi, protez, ordodontik tedavi vb. | [23].[30]. |
10 | Özel durumlarda ağız ve diş sağlığı; Çocuk, Hamilelikte ağız ve diş sağlığı | [21],[25]., [26]. |
11 | Özel durumlarda ağız ve diş sağlığı; Yaşlılıkta ağız ve diş sağlığı | [27], 3]s248-250, |
12 | Özel durumlarda ağız ve diş sağlığı; Kronik hastalığı olan bireylerde ağız ve diş sağlığı | [29] |
13 | Sigaranın ağız sağlığı üzerine etkisi | [2]s7-11, [21]. |
14 | Ağız diş Sağlığı Eğitimin Önemi; Birey/hasta( çocuk, hamile, yaşlı, engelli ve özel durumlarda) eğitim programları uygulanması | [1]s148, [11]s23-24, [28]. |