1 | Tarımsal üretimde hayvancılığın yeri ve önemi, hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki önemi, sürdürülebilir hayvansal üretim | [1] s 1-7; [2] s 1-5 |
2 | Hayvancılıkta evcilleştirme süreci, evciltmede morfolojik ve fizyolojik değişiklikler | [2] s 7-9 |
3 | Zooteknide tür ve ırk kavramı | [2] s 9-19 |
4 | Çiftlik hayvanlarında üreme | [1] s 9-31; [2] s 19-39 |
5 | Hayvan ıslahı | [1] s 33-72; [2] s 48-65; [3] s 14-58 |
6 | Sığır yetiştiriciliği, Türkiye'deki sığır ırkları, sığır yetiştirmede bakım ve yönetim, damızlık seçimi, sığır besisi | [1] s 73-130; [2] s 67-95; [3] s 108-114 |
7 | Koyun yetiştiriciliği, koyunların sınıflandırılması, ırkları, bakım ve yönetim, kuzu besisi | [1] s 133-167; [2] s 99-110 |
8 | Keçi yetiştiriciliği, keçi yetiştiriciliğinin önemi, keçi ırkları, keçilerde bakım ve yönetim, damızlık seçimi | [1] s 169-195; [2] s 115-130 |
9 | Tavuk Yetiştiriciliği, tavukçuluğun önemi, tavuk ırkları, biyolojik yapısı, ıslahı, kuluçka | [1] s 197-236; [2] s 138-164 |
10 | Arı ve ipekböceği yetiştiriciliği | [1] s 239-285 |
11 | Hayvan vücudunun yapısı, yemlerin yapısı, temel besin maddeleri, besin maddelerinin sindirimi ve emilimi | [2] s 167-199; [3] s 83-87 |
12 | Yemler, tanımı, sınıflandırılması, yemlerin besin değerini etkileyen faktörler | [2] s 201-238 [3] s 87-96 |
13 | Hayvanların yaşama payı besin madde ihtiyaçları | [2] s 239-241 |
14 | Hayvanların verim payı besin madde ihtiyaçları | [2] s 241-249 |