HUT1006 / INTRODUCTION TO ANIMAL SCIENCE

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Tarımsal üretimde hayvancılığın yeri ve önemi, hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki önemi, sürdürülebilir hayvansal üretim[1] s 1-7; [2] s 1-5
2Hayvancılıkta evcilleştirme süreci, evciltmede morfolojik ve fizyolojik değişiklikler[2] s 7-9
3Zooteknide tür ve ırk kavramı[2] s 9-19
4Çiftlik hayvanlarında üreme[1] s 9-31; [2] s 19-39
5Hayvan ıslahı[1] s 33-72; [2] s 48-65; [3] s 14-58
6Sığır yetiştiriciliği, Türkiye'deki sığır ırkları, sığır yetiştirmede bakım ve yönetim, damızlık seçimi, sığır besisi[1] s 73-130; [2] s 67-95; [3] s 108-114
7Koyun yetiştiriciliği, koyunların sınıflandırılması, ırkları, bakım ve yönetim, kuzu besisi[1] s 133-167; [2] s 99-110
8Keçi yetiştiriciliği, keçi yetiştiriciliğinin önemi, keçi ırkları, keçilerde bakım ve yönetim, damızlık seçimi[1] s 169-195; [2] s 115-130
9Tavuk Yetiştiriciliği, tavukçuluğun önemi, tavuk ırkları, biyolojik yapısı, ıslahı, kuluçka[1] s 197-236; [2] s 138-164
10Arı ve ipekböceği yetiştiriciliği[1] s 239-285
11Hayvan vücudunun yapısı, yemlerin yapısı, temel besin maddeleri, besin maddelerinin sindirimi ve emilimi[2] s 167-199; [3] s 83-87
12Yemler, tanımı, sınıflandırılması, yemlerin besin değerini etkileyen faktörler[2] s 201-238 [3] s 87-96
13Hayvanların yaşama payı besin madde ihtiyaçları[2] s 239-241
14Hayvanların verim payı besin madde ihtiyaçları[2] s 241-249