| 1 | Mikrobiyolojinin tarihsel gelişimi | [1] s 3-12; [2] s 10-13 |
| 2 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve genel özellikleri | [2] s 19-25 |
| 3 | Prokaryotlar ve Ökaryotlar | [2] s 33-39 |
| 4 | Virüsler, Bakteriyofajlar ve Algler | [2] s 41-45; [3] s 36-44 |
| 5 | Maya, Küf ve Mantarlar | [1] s 52-60 |
| 6 | Bakteriler | [3] s 57-66 |
| 7 | Bakteriler | [1] s 78-91 |
| 8 | Patojen Mikroorganizmalar ve Mikrobiyal Hastalıklar | [2] s 69-81 |
| 9 | Sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri, tanımlar ve uygular | [1] s 112-125 |
| 10 | Mikroorganizmaların çoğaltılması, izolasyon ve mikrobiyolojik kültür yöntemleri | [3] s 102-110 |
| 11 | Mikroorganizmaların çoğaltılması, izolasyon ve mikrobiyolojik kültür yöntemleri | [3] s 129-142 |
| 12 | Mikroorganizmaların beslenmesi, üremesi ve kontrol altına alınması | [1] s 185-198 |
| 13 | Hayvansal Ürünlerde karşılaşılan mikroorganizmalar ve hastalıklar | [3] s 212-241 |
| 14 | Hayvansal Ürünlerde karşılaşılan mikroorganizmalar ve hastalıklar | [1] s 245-258; [2] s 250-260 |