1 | İşletme ekonomisi, tarım işletmeciliği ve yönetimi kavramları | [3] p 232-243 |
2 | Tarımsal işletmelerin sınıflandırılması ve Türkiye'deki mevcut durumu | [1] p 30-40; [4] |
3 | Tarım işletmelerinin özellikleri ve tarımsal ve tarım dışı işletmelerin farklılıkları | [1] p 17-30 |
4 | Sürdürülebilir işletme seçimi ve kombinasyonu | [1] p 45-58 |
5 | Tarımsal işletmelerin çalışmasını etkileyen faktörler, uzmanlaşma ve farklılaşma | [2] p 1-9 |
6 | işletme kayıtları, envanterin hazırlanması, sermaye yapıları | [2] p 52-77 |
7 | Değerlendirme yöntemleri; Maliyet yöntemi, pazar değeri yöntemi, gayrisafi yurtiçi hasıla değeri | [2] p 79-91 |
8 | Amortisman hesaplama yöntemleri | [1] p 241-270 |
9 | Tarımsal üretimde maliyetler | [1] p 78-89 |
10 | İşletme faaliyeti sonuçları, gayrisafi yurtiçi hasıla ve brüt üretim değeri, işletme ve üretim maliyetleri, saf hasıla, tarımsal gelir | [2] p 110-126 |
11 | Risk ve belirsizlik, risk ve belirsizlik kaynakları, risk davranışları, beklentiler ve değişkenlik, risk altında karar verme | [2] p 208-259 |
12 | Çiftlik bütçe araştırmaları, kullanımı, prosedürler ve yöntemleri | [1] p 133-158 |
13 | FADN (ÇMVA) | |
14 | Yıl Sonu İşletme Faaliyet Sonuçlarının Değerlendirilmesi ile ilgili bir işletme örneği | |