HUT2007 / FARM MANEGEMENT AND BUSINESS

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1İşletme ekonomisi, tarım işletmeciliği ve yönetimi kavramları[3] p 232-243
2Tarımsal işletmelerin sınıflandırılması ve Türkiye'deki mevcut durumu[1] p 30-40; [4]
3Tarım işletmelerinin özellikleri ve tarımsal ve tarım dışı işletmelerin farklılıkları[1] p 17-30
4Sürdürülebilir işletme seçimi ve kombinasyonu[1] p 45-58
5Tarımsal işletmelerin çalışmasını etkileyen faktörler, uzmanlaşma ve farklılaşma[2] p 1-9
6işletme kayıtları, envanterin hazırlanması, sermaye yapıları[2] p 52-77
7Değerlendirme yöntemleri; Maliyet yöntemi, pazar değeri yöntemi, gayrisafi yurtiçi hasıla değeri[2] p 79-91
8Amortisman hesaplama yöntemleri[1] p 241-270
9Tarımsal üretimde maliyetler[1] p 78-89
10İşletme faaliyeti sonuçları, gayrisafi yurtiçi hasıla ve brüt üretim değeri, işletme ve üretim maliyetleri, saf hasıla, tarımsal gelir[2] p 110-126
11Risk ve belirsizlik, risk ve belirsizlik kaynakları, risk davranışları, beklentiler ve değişkenlik, risk altında karar verme[2] p 208-259
12Çiftlik bütçe araştırmaları, kullanımı, prosedürler ve yöntemleri[1] p 133-158
13FADN (ÇMVA) 
14Yıl Sonu İşletme Faaliyet Sonuçlarının Değerlendirilmesi ile ilgili bir işletme örneği