HUT3001 / POULTRY BREEDING

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş, Tavukçulukta endüstrileşmeye yol açan gelişmeler, sürdürülebilir hayvancılık sektörü içinde tavukçuluğun daha fazla gelişmesinin nedenleri, Türkiye tavukçuluğunun durumu, kanatlı üretimi ile kalkınma arasındaki ilişkiler, tavuk ürünleri üretim ve tüketimi anlatılmaktadır.[1] s 2-10
2Tavuğun dış yapısı, tavuklarda büyüme, sindirim, sinir, boşaltım, iç salgı, solunum, dolaşım ve üreme sistemleri[1] s 11-16
3Kalitatif ve kantitatif karakterlerin kalıtımı, cinsiyete bağlı karakterlerin kalıtımı, tavukçulukta kullanılan ıslah yöntemleri, hibrit üretimi ve avantajları[1] s 22-25; [2] s 17-24
4Embriyo gelişimi, kuluçkalık yumurta elde edilmesi ve depolanması, kuluçkahane ve ekipmanlar, kuluçka koşulları ve kuluçka sonuçları ve değerlendirilmesi[1] s 30-33; [2] s 26-29
5Yumurtanın besin değeri, yumurtanın kimyasal kompozisyonu, yumurta kolesterol ilişkisi, yumurta kalitesinin belirlenmesi, ve muhafaza yöntemleri [2] s 35-44
6Kümes içi iklimsel çevre, kümeslerin planlanması, yetiştirme sistemleri, tavukçulukta kullanılan ekipmanlar,havalandırma[2] s 42-48
7Etlik piliç yetiştirme sistemleri, kümes büyüklüğü ve kapasitesi, bakım ve yetiştirme işlemleri[1] s 55-61
8Etlik piliç kesimi, üretimin değerlendirilmesi, tavuk eti ve kalitesi[1] s 41-47
9Yumurta üretim hedefleri, yumurtacı işletme tipleri, üretim sistemleri, yetiştirme tekniği[1] s 49-78; [2] s 77-84
10Yumurta verim ve kalitesini etkileyen faktörler, tavuklarda kötü alışkanlıklar, yumurta tavuklarının ikinci verim yılında kullanılması, yumurta üretim işletmelerinde verim ölçütleri[1] s 80-88
11Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama[2] s 86-91
12Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama[1] s 112-125; [2] s 98-126
13Hindi yetiştiriciliğinin dünyada ve Türkiye?de durumu, ticari hindi besiciliğinde bakım ve idaresi hakkında bilgi verilmektedir.[2] s 120-130
14Diğer kanatlı hayvanların ( ördek, kaz, bıldırcın vd.) bakım ve idaresine ilişkin önemli noktalar anlatılmaktadır.[1] s 111-119