1 | Giriş, Tavukçulukta endüstrileşmeye yol açan gelişmeler, sürdürülebilir hayvancılık sektörü içinde tavukçuluğun daha fazla gelişmesinin nedenleri, Türkiye tavukçuluğunun durumu, kanatlı üretimi ile kalkınma arasındaki ilişkiler, tavuk ürünleri üretim ve tüketimi anlatılmaktadır. | [1] s 2-10 |
2 | Tavuğun dış yapısı, tavuklarda büyüme, sindirim, sinir, boşaltım, iç salgı, solunum, dolaşım ve üreme sistemleri | [1] s 11-16 |
3 | Kalitatif ve kantitatif karakterlerin kalıtımı, cinsiyete bağlı karakterlerin kalıtımı, tavukçulukta kullanılan ıslah yöntemleri, hibrit üretimi ve avantajları | [1] s 22-25; [2] s 17-24 |
4 | Embriyo gelişimi, kuluçkalık yumurta elde edilmesi ve depolanması, kuluçkahane ve ekipmanlar, kuluçka koşulları ve kuluçka sonuçları ve değerlendirilmesi | [1] s 30-33; [2] s 26-29 |
5 | Yumurtanın besin değeri, yumurtanın kimyasal kompozisyonu, yumurta kolesterol ilişkisi, yumurta kalitesinin belirlenmesi, ve muhafaza yöntemleri | [2] s 35-44 |
6 | Kümes içi iklimsel çevre, kümeslerin planlanması, yetiştirme sistemleri, tavukçulukta kullanılan ekipmanlar,havalandırma | [2] s 42-48 |
7 | Etlik piliç yetiştirme sistemleri, kümes büyüklüğü ve kapasitesi, bakım ve yetiştirme işlemleri | [1] s 55-61 |
8 | Etlik piliç kesimi, üretimin değerlendirilmesi, tavuk eti ve kalitesi | [1] s 41-47 |
9 | Yumurta üretim hedefleri, yumurtacı işletme tipleri, üretim sistemleri, yetiştirme tekniği | [1] s 49-78; [2] s 77-84 |
10 | Yumurta verim ve kalitesini etkileyen faktörler, tavuklarda kötü alışkanlıklar, yumurta tavuklarının ikinci verim yılında kullanılması, yumurta üretim işletmelerinde verim ölçütleri | [1] s 80-88 |
11 | Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama | [2] s 86-91 |
12 | Islah işletmeleri, üretim işletmeleri, damızlıkların bakım ve idaresi, döllülük ve yapay tohumlama | [1] s 112-125; [2] s 98-126 |
13 | Hindi yetiştiriciliğinin dünyada ve Türkiye?de durumu, ticari hindi besiciliğinde bakım ve idaresi hakkında bilgi verilmektedir. | [2] s 120-130 |
14 | Diğer kanatlı hayvanların ( ördek, kaz, bıldırcın vd.) bakım ve idaresine ilişkin önemli noktalar anlatılmaktadır. | [1] s 111-119 |