| 1 | 1. Hayvan populasyonu ile mevcut yem bitkisi kaynakları arasındaki ilişki | [1] p 21-30 |
| 2 | 2. Meraların hayvancılık açısından önemi ( sağlık ve yem) | [1] p 32-43 |
| 3 | 3. Otlayan çiftlik hayvanı türüne göre otlama alışkanlığı ve mera tipi | [1] p 44-56 |
| 4 | 4. Meraların besin madde rezervleri ve mera bitkilerinin çoğalma özellikleri | [1] p 58-76 |
| 5 | 5. Sürdürülebilir mera amenajmanı | [2] p 29-38 |
| 6 | 6. Mera bitkilerinin otlatma etkisi; a- hayvan davranışları ve otlatma arasındaki ilişki, b- Otlatmanın kök gelişimine etkisi | [1] p 77- 89 |
| 7 | 7. Otlatmanın merada bitki verimine etkisi | [1] p 90-106 |
| 8 | 8. Otlatmanın bitki üremesi ve bitki besin değeri üzerine etkisi | [1] 107-118 |
| 9 | 9. Otlatmanın diğer etkileri | 1] p 120-138 |
| 10 | 10. Otlatmanın teknik kuralları; a- Otlatma mevsimi, b- Uygun hayvan türü ile otlatma | [1] p 139- 148 |
| 11 | 11. Otlatma kapasitesine uymak; d-Uniform otlatma | [1] 149-160 |
| 12 | 12. Otlatma sistemleri | [2] p 66-82 |
| 13 | 13. Hayvancılık açısından mera problemleri | [2] p 40-52 |
| 14 | 14. Yem bitkisi değeri ve tadı | [2] p 16-28 |