Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
HUT3022 / GRAZING MANAGEMENT
DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ
Hafta
Konular
Öğrenme Kaynakları
1
1. Hayvan populasyonu ile mevcut yem bitkisi kaynakları arasındaki ilişki
[1] p 21-30
2
2. Meraların hayvancılık açısından önemi ( sağlık ve yem)
[1] p 32-43
3
3. Otlayan çiftlik hayvanı türüne göre otlama alışkanlığı ve mera tipi
[1] p 44-56
4
4. Meraların besin madde rezervleri ve mera bitkilerinin çoğalma özellikleri
[1] p 58-76
5
5. Sürdürülebilir mera amenajmanı
[2] p 29-38
6
6. Mera bitkilerinin otlatma etkisi; a- hayvan davranışları ve otlatma arasındaki ilişki, b- Otlatmanın kök gelişimine etkisi
[1] p 77- 89
7
7. Otlatmanın merada bitki verimine etkisi
[1] p 90-106
8
8. Otlatmanın bitki üremesi ve bitki besin değeri üzerine etkisi
[1] 107-118
9
9. Otlatmanın diğer etkileri
1] p 120-138
10
10. Otlatmanın teknik kuralları; a- Otlatma mevsimi, b- Uygun hayvan türü ile otlatma
[1] p 139- 148
11
11. Otlatma kapasitesine uymak; d-Uniform otlatma
[1] 149-160
12
12. Otlatma sistemleri
[2] p 66-82
13
13. Hayvancılık açısından mera problemleri
[2] p 40-52
14
14. Yem bitkisi değeri ve tadı
[2] p 16-28
Loading…