| 1 | Manda yetiştiriciliğinin önemini dünya ve Türkiye ölçeğinde tanıtmak, mevcut popülasyon, ırk özellikleri ve üretim sistemleri hakkında kapsamlı bilgi kazandırmak. |
| 2 | Mandalarda verim özelliklerini (süt, et, döl, buzağı yetiştirme) etkileyen biyolojik ve çevresel faktörleri açıklamak ve bu faktörlerin yönetimine yönelik bilgi ve beceri kazandırmak. |
| 3 | Manda besleme, üreme yönetimi ve sürü sağlığı uygulamaları konusunda çağdaş teknikleri öğretmek; üretim verimliliği ve hayvan refahını artırmaya yönelik çözüm yaklaşımları geliştirmek. |
| 4 | Mandalardan elde edilen ürünlerin (süt, et, deri vb.) işlenmesi, değerlendirilmesi ve pazarlanması konularında bilgi ve farkındalık kazandırarak ekonomik sürdürülebilirliği vurgulamak. |
| 5 | Manda yetiştiriciliğinde bilimsel ve etik ilkelere dayalı karar verme, analiz yapma ve sorun çözme becerilerini geliştirmek. |