HUT6110 / RUMİNANTLARDA SERA GAZI EMİSYONLARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
11.Hayvancılıkta non-CO2 sera gazı emisyonları[1] s 1-9
22. Sera gazının azaltılmasına yönelik uygulamalar; enterik fermentasyon, rumen karbonhidrat fermentasyonu denklemleri ve yem katkı maddelerinin etkileri[1] s 9-33
33. Sera gazının azaltılmasına yönelik rumen modifikasyonları; hayvanlara direkt yedirilen mikroorganizmalar, rumen defaunasyonu, rumen archaea ve bakterileri ile rumenin modifikasyonu[1] s 33-37; [3] s 5045-5061
44. Sera gazlarının azaltılmasına yönelik yemler ve yemleme amenajmanları; yem tüketimi, konsantre yem, kaba yem kalitesi, yem işleme, miks rasyonlar ve yemleme frekansı, iyi yemleme uygulaması ve yem analizleri, [1] s 37-64; [3] s 5045-5061
55. Gübre ve gübre yönetimi, Rasyon manipulasyonu ve dengesi- rasyon manipulasyonları ve rasyon protein içeriği[1] s 64-82
66. Gübre yönetimi[1] s 64-100
77. Hayvansal üretim ve sera gazı emisyonlarının azaltılması[1] s 100-121
88. Sera gazı azaltma uygulamaları arasındaki interaksiyonlar[1] s 121-135
99. Enterik metan emisyonu tahmini ve hesaplaması[1] 135-149; [2] s 74-98
1010. Emisyon ölçümlerinde kullanılan yaklaşımlar[2] s 98-129
1111. Emisyonların hesaplanması[1] s 135-149; [2] s 74-98
1212. Emisyonların azaltılması için uygulanan düzenlemeler[2] s 129-152
1313.Sera gazı emisyonlarının azaltılması- sistemsel yaklaşım ve araştırma[2] s 152-176
1414. Sürdürülebilir yemleme sistemleri ve sera gazı emisyonları[2] s 152-176