1 | 1.Hayvancılıkta non-CO2 sera gazı emisyonları | [1] s 1-9 |
2 | 2. Sera gazının azaltılmasına yönelik uygulamalar; enterik fermentasyon, rumen karbonhidrat fermentasyonu denklemleri ve yem katkı maddelerinin etkileri | [1] s 9-33 |
3 | 3. Sera gazının azaltılmasına yönelik rumen modifikasyonları; hayvanlara direkt yedirilen mikroorganizmalar, rumen defaunasyonu, rumen archaea ve bakterileri ile rumenin modifikasyonu | [1] s 33-37; [3] s 5045-5061 |
4 | 4. Sera gazlarının azaltılmasına yönelik yemler ve yemleme amenajmanları; yem tüketimi, konsantre yem, kaba yem kalitesi, yem işleme, miks rasyonlar ve yemleme frekansı, iyi yemleme uygulaması ve yem analizleri, | [1] s 37-64; [3] s 5045-5061 |
5 | 5. Gübre ve gübre yönetimi, Rasyon manipulasyonu ve dengesi- rasyon manipulasyonları ve rasyon protein içeriği | [1] s 64-82 |
6 | 6. Gübre yönetimi | [1] s 64-100 |
7 | 7. Hayvansal üretim ve sera gazı emisyonlarının azaltılması | [1] s 100-121 |
8 | 8. Sera gazı azaltma uygulamaları arasındaki interaksiyonlar | [1] s 121-135 |
9 | 9. Enterik metan emisyonu tahmini ve hesaplaması | [1] 135-149; [2] s 74-98 |
10 | 10. Emisyon ölçümlerinde kullanılan yaklaşımlar | [2] s 98-129 |
11 | 11. Emisyonların hesaplanması | [1] s 135-149; [2] s 74-98 |
12 | 12. Emisyonların azaltılması için uygulanan düzenlemeler | [2] s 129-152 |
13 | 13.Sera gazı emisyonlarının azaltılması- sistemsel yaklaşım ve araştırma | [2] s 152-176 |
14 | 14. Sürdürülebilir yemleme sistemleri ve sera gazı emisyonları | [2] s 152-176 |