HUT6111 / KANATLILARDA SİNDİRİM FİZYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kanatlılarda sindirim sistemi anatomisi[1] s 269-273; [2] s 1-2; [6] s 496; [5] s 8-10
2Kanatlılarda sindirim organları ve görevleri (Ağız, kursak, taşlık, bezel mide …)[1] s 269-273; [2] s 3-4; [3] s 25-30; [5] s 8-24
3Yardımcı sindirim organları(karaciğer, pankreas) [1] s 273; [5] s 24-25
4Sindirim sistemi hareketleri [1] s 276-288
5Yemlerin alınması ve yutma[2] s 4-5; [4] s 355-356
6Yemlerin sindirim kanalından geçişi[2] s 5-6; [4] s 356-357
7Alınan besin maddelerinin sindirimi [1] s 289-296; [2] s 6-11; [3] s 30-33; [4] s 357-362; [7] s 152-153
8Alınan besin maddelerinin sindirimi [1] s 289-296; [2] s 6-11; [3] s 30-33; [4] s 357-362; [7] s 152-153
9Besin maddelerinin emilimi [1] s 298-299; [2] s 6-11; [4] s 362-368; [7] s 153-156
10Besin maddelerinin emilimi, sindirim sonucu açığa çıkan atıkların değerlendirilmesi-sürdürülebilirlik[1] s 298-299; [2] s 6-11; [4] s 362-368; [7] s 153-156
11Sindirim sistemi salgıları [1] s 289-296
12Sindirim fizyolojisini etkileyen etmenler [4] s 368-371
13Yemlerin sindirim dereceleri [4] s 371-373; [2] s 11-12
14Sindirim sistemi bozuklukları [4] s 374-381