HUT6122 / KULUÇKA YÖNETİMİ VE EMBİRYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Damızlık yumurta üretim prensipleri, Kuluçkahanelerde temizlik ve dezenfeksiyon, sürdürülebilir tavukçulukta kuluçka yönetiminin önemi[2] s: 344-350
2Kuluçkalık yumurta kalitesine etki eden faktörler[1] s: 232-268; [2] s: 174-185
3Döllenme ve hücre bölünmesi[1] s: 183-198; [3] s: 15-20
4Embriyo gelişimi[1] s: 183-198; [2] s: 166-167; [3] s: 27-37
5Embriyonik zarlar[1] s: 188-189; [2] s: 172-173; [3] s: 115-117
6Ara sınav 
7Kuluçka ve çıkım manejmanı, İdeal kuluçka koşulları[1] s: 282- 308; [2] s: 194-199
8Kuluçka problemlerinin belirlenmesi ve alınacak önlemler[1] s: 269-344; [2] s: 200-206
9Kuluçkahane ve ekipmanlar[1] s: 199-229; [2] s: 186-194
10Kuluçkalık yumurta ve civciv kalitesi[1] s: 407-422;[4] s: 224-240
11Kuluçkahanelerde temzlik ve dezenfeksiyon[1] s: 260-268
12Ödev sunumu  
13Ödev sunumu 
14Genel tartışma