HUT6123 / YEM KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yem katkı maddelerinin tanımı, önemi, sahip olması gereken özellikleri, [2] s 138; [3] s 55-56; [4] s 275
2Sürdürülebilir hayvansal üretim için yem katkı maddelerinin önemi, Yem katkı maddelerinin sınıflandırılması [2] s 138-139; [3] s 56; [4] s 275-276
3Besin maddesi özelliğinde olan katkı maddeleri (Vitamin, mineral, amino asit vb) [2] s 125-137; [3] s 51-61; [4] s 277-284
4Besin maddesi özelliğinde olan katkı maddeleri (Vitamin, mineral, amino asit vb) [2] s 125-137; [3] s 51-61; [4] s 277-284
5Yemlerin korunmasını sağlayan katkı maddeleri (antifungaller, organik asitler)[1] s 197-208; [2] s 140-142; [4] s 284-290
6Yem Tüketimini artırıcı katkı maddeleri ( tat vericiler) [2] s 142; [3] s 58; [4] s 311-312
7Sindirim ve Emilimi düzenleyen katkılar (enzimler, grit vb) [1] s 41-71; [2] s 142-145
8Büyümeyi uyarıcı katkı maddeleri ( probiyotik, prebiyotik, vb) [1] s 121-156; [2] s 146-150; [3] s 60
9Büyümeyi uyarıcı katkı maddeleri (bitkisel ekstraktlar) [2] s 154-155
10Büyümeyi uyarıcı katkı maddeleri (bitkisel ekstraktlar) [2] s 154-155
11Metabolizma üzerine etkili olan katkı maddeleri [2] s 156-157
12Hayvansal ürünlerin özelliklerini artıran katkı maddeleri (renk maddeleri) [2] s 157; [3] s 58-60
13Sağlık koruyucu katkı maddeleri (antibiyotik, antikoksidiyal vb) [1] s 77-116; [2] s 146-150; [4] s 306-309
14Yem katkı maddeleri mevzuatı [5]