HUT6125 / KARMA YEM VE TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Karma yemin tarihçesi [1] s 6-11
2Karma yemin tanımı ve üstünlükleri, karma yem üretiminde sürdürülebilirlik [1] s 1-6
3Karma yem üretiminde kullanılan hammaddeler ( dane yemler, kök yumru yemler, endüstri yan ürünleri)[(2] s 135-229; [3] s 24-42; [5] s 128-178
4Karma yem üretiminde kullanılan hammaddeler (Hayvansal kökenli yemler, Yem katkı maddeleri) [2] s 233-257; [3] s 42-62; [5] s 193-205, 275-317
5Karma yem fabrikalarının kuruluş yerinin belirlenmesi ve çalışma tekniği [1] s 17-23
6Karma yem fabrikalarında yem alımı, tartım ve silolama [1] s 25-37
7Öğütme[1] s 52-84
8Karıştırma[1] s 86-98
9Pelet yem üretimi ve ambalajlama [1] s 100-141
10Karma yemin niteliğini etkileyen etmenler [1] s 146-152
11Karma yemde dehomojenizasyon [1] s 158-165
12Karma yemler ve yem hammaddelerinin depolanması [1] s 169-183; [5] s 363-365
13Karma yem üretiminde formülasyon [1] s 189-200
14Karma yem kalite analizleri [5] s 382- 405