HUT6128 / YEMLERDE ANTİBESİNSEL MADDELER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yemlerdeki antibesinsel maddelerin tanımı ve sınıflandırılması [1] s 253-255; [2] s 318-320
2Antibesinsel maddelerin çiftlik hayvanları üzerine etkileri [1] s 254-255
3Glikozitler[1] s 257-258; [2] s 320-324
4Alkoloidler[1] s 25; [2] s 324-325
5Tripsin, kimotripsin, lektinler [1] s 255-256, [2] s 335-338
6Toksik amino asitler [1] s 256, [2] s 338-340
7Fenolik bileşikler (gossipol, tanen) [1] s 256, 259; [2] s 325-332
8Alpha-amilaz engelleyicileri[1] s 259
9Nişasta tabiatında olmayan polisakkaritler [2] s 333-335
10Yağlarda bulunan antibesinsel maddeler [2] s 332-333
11Nitrat ve nitritler [1] s 260; [2] s 340-342
12Mineral maddeleri bağlayan maddeler [1] s 259; [2] s 344- 435
13Mikotoksinler (aflatoksinler, okratoksinler, Zearalenon, trikotesenler) [1] s 260-262
14Mikotoksinlerin etki şekilleri, kontrolü ve hayvanlar üzerindeki etkileri [1] s 262-265