HUT6132 / ANA ARI YETİŞTİRME TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Ana arının önemi[1] s: 209-232, [5] s: 1-20
2Ana arı kalitesini etkileyen faktörler[5] s: 270-280
3Ana arı yetiştirme yöntemleri[3] s: 100-350, [21] s: 1-9
4Doğal olarak yapılan memelerden yararlanarak ana arı üretimi[3] s: 1-35, [22] s: 1-8
5Ana yenilemek için yapılan memelerden yararlanmak[4] s: 201-224, [22] s: 1-8
6Oğul vermek için yapılan memelerden yararlanmak[2] s: 70-200, [21] s: 1-9
7Anasızlık durumlarında yapılan memelerden yararlanmak[5] s: 270-280
8Ara Sınav 
9Doolittle yöntemiyle ana arı yetiştiriciliği[1] s: 20-100
10Başlatıcı ve bitirici kolonilerin önemi ve hazırlanması[4] s: 120-150, [3] s: 70-100
11Damızlık kolonilerin hazırlanması[5] s: 200-280, [2] s: 170-180
12Larva transferi[1] s: 240-280
13Çiftleştirme ruşetlerinin hazırlanması ve memelerin hasatı[1] s: 290-380
14Ana arıların hasatı ve kolonilere kabul ettirilmesi[1] s: 280-310, [3] s: 170-190