HUT6142 / SÜT KEÇİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEKNİK YÖNLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Türkiye ve dünyada süt keçisi yetiştiriciliğinin gelişim süreci[1] 3 , [2]s-1-7, [3]s 1-25
2Önemli sütçü keçi ırklarının sınıflandırılması[1] s17-41, [2]s-26-37, [3]s 35-81
3Teke Katım yöntemleri [1] s53-54,
4Gebelik ve doğum, oğlak büyütme [1] s 54-57
5Sağım, kırkım vücut temizliği, tırnak bakımı, kastrasyon[1] s 57-61, , [3]s 147-178
6Süt keçisi yetiştiriciliğinde genetik ıslah[1] s 63-68, [2]s-41-44, [3]s 199-221
7Seleksiyon uygulamaları[1] s68-73, [2]s-44-53.
8Süt keçisi yetiştiriciliğinde melezleme[1] s 73-77, [2]s-63-67.
9Keçilerde süt üretimi ve laktasyon[1] s 83-91
10Keçilerde süt verimini etkileyen etmenler[1] s 83-91, [2]s-83-89
11Sürdürülebilir Süt keçisi ıslah stratejileri[1] s 217-225, [2]s-155-180, [3]s 257-283
12Keçilerde kalıtsal kusurlar[1] s 195-199
13Keçilerde barındırma ve besleme[1] s 175-193
14Keçilerde sağlık koruma[1] s201-216, [3]s 231-256