HUT7109 / YEM HİJYENİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yem hijyeninin önemi, yemde bulaşmaya neden olan etmenler, Böcekler[1] s 238-242
2Kemirgenler, kuşlar, insanlar[1] s 242-244
3Mikroorganizmalar (Bakteri, Mantar ve Mayalar)[1] s 244-245; [2] s 287-293
4Yemlerdeki mikrobiyal bozulmanın nedenleri [1] s 293-302
5Yemde bulaşık yaratan mikotoksinler (Aflatoksinler, okratoksinler)[1] s 245-247; [2] s 244-245; [3] s 260-261
6Zearalenon, Trikotesen, Fumonisinler[1] s 247-248; [3] s 262
7Yemlerde mikrobial bulaşıklığı etkileyen etmenler (yemlerdeki mikroorganizma sayısı, yem maddesinin türü)[1] s 249-251
8Çevre ve depolama koşulları[1] s 251-254
9Mikrobiyal bozulmanın etkileri[1] s 254-261
10Yemleri mikrobiyel bozulmadan korumak için alınması gereken önlemler[1] s 265-270
11Sağlık koruma ve zararlı kontrolünde kullanılan yöntemler[1] s 270-274; [3] s 265-266
12Mikotoksinlerin hayvanlar üzerindeki etkileri[3] s 262-265
13Yemlerde bulaşmayı önlemek amacıyla kullanılan katkı maddeleri[1] s 284-290
14Yemlerde bulaşmayı önlemek amacıyla kullanılan katkı maddeleri[1] s 284-290