HUT7114 / ET SIĞIRLARININ BESLENMESİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Rumen Fizyolojisi ve Enerji gereksinimi [1] p 3–24; [2] p 15-25
2Et sığırlarının besin madde ihtiyaçları, protein, mineral, vitamin ve su [1] p 25-67 ; [2] p 76-101
3Et sığırlarının beslenmesinde yem işleme tekniklerinin etkisi [1] p 73-87
4Et sığırlarının beslenmesinde kaba yem (kuru ot, yeşil ot ) ve mera, suni mera, çayır [1] p 91-116,
5Et sığırlarının beslenmesinde silaj [1] p 117-137; [3] p 1-10
6Et sığırlarının beslenmesinde konsantre yemler [1] p ; [2] p 138-166
7Damızlık et sığırlarının beslenmesi [2] p ; [2] p 169–197
8Beside kullanılan alternatif yem kaynakları [
9Türkiyede uygulanan besi çeşitleri [2] p 250-260[2] p 250-260
10Besi başlangıç yemlemesi [3] p 227–241
11Bitirme besisi [2] p 253–282
12Telafi yemlemesi [4] p 1-2
13Beside rastlanan yemlemeye bağlı metabolik bozukluklar (asidosis) [1] p 283–290
14Sürdürülebilir besi sistemleri ve ekonomisi [1] p; [2] p 291–307