| 1 | Beslenme İle İlgili Temel Terim ve Kavramlar | 1 |
| 2 | Beslenme Bilimine Hizmet Eden Kurum ve Kuruluşlar | 1 |
| 3 | Ülkemizdeki Beslenme Sorunları | 1 |
| 4 | Besin Ögeleri ve Tanımı | 1 |
| 5 | Karbonhidratların Tanımı ve Görevi | 1 |
| 6 | Proteinlerin Tanımı ve Görevi | 1 |
| 7 | Yağların Tanımı ve Görevi | 1 |
| 8 | Ara Sınav | |
| 9 | Vitaminlerin Tanımı ve Görevi | 1 |
| 10 | Minerallerin Tanımı ve Görevi | 1 |
| 11 | Suyun Önemi | 1 |
| 12 | Besin Grupları-1 (Et ve Et Ürünleri, Yumurta, Süt ve Süt Ürünleri, Ekmek ve Tahıllar) | 1 |
| 13 | Besin Grupları-2 (Kuru Baklagiller, Sebze ve Meyveler, Yağlar, Şeker ve Şekerli Besinler) | 1 |
| 14 | Sağlıklı Yaşam ve Beslenme İlkeleri | 1 |
| 15 | Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması | 1 |
| 16 | Genel Sınav | |