1 | İmalat ve hizmet işletmelerinde faaliyet yönetimi fonksiyonunun ve diğer fonksiyonlarla ilişkisinin anlaşılmasını sağlamak |
2 | Verimliliğin önemini, çeşitlerini ve ölçümünü öğretmek |
3 | Sistem ve üretim sistemlerinin anlaşılmasını sağlamak |
4 | Tesis yeri seçiminde kullanılan kilit unsurların ve analitik yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
5 | Tesis yerleştirme kavramının ve tesis yerleştirmeyi etkileyen faktörlerin anlaşılmasını sağlamak |
6 | Sürece, mamule ve hücresel tipe göre tesis yerleştirmenin anlaşılmasını sağlamak |
7 | İş etüdü ve hareket etüdünde temel konuları anlamak |
8 | İş ölçümünü anlamak ve standart zamanın hesaplanmasını öğrenmek |
9 | Kapasite planlamasını ve planlamayla ilgili yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
10 | Tahmin konularını ve tahminde kullanılan sezgisel yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
11 | Talep tahmininde kullanılan sayısal yöntemleri öğrenmek ve uygulamak |
12 | Stok yönetimi, önemi ve stok kontrol yöntemlerini kavrama |
13 | Stok yönetiminde ekonomik sipariş modelini anlama |
14 | Kalite yönetiminde temel konuları, İstatistiksel Kalite Kontrol yöntemlerini anlama ve ISO 9000 standartlarını öğrenme |