ISG2007 / İŞ HİJYENİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Hijyenin Tanımı ve önemi / Bakteriler, Mayalar, Küfler, Virüsler ile İlgili Bilgiler[1]
2Yararlı Patojenler[1]
3İş Ortamlarında Sürdürülebilir Hijyen ortamının sağlanması[1]
4Araç, Gereç, Malzeme, Koruyucu Ekipman ve Teçhizatta Hijyen / Etkileri / Mücadele Yolları[1]
5Gerekli Malzeme, Madde ve Sistemler[1]
6Cildin Yapısı / Ciltteki Hastalık Yapabilen Zararlı Kimyasallara Karşı Korunma[1]
7Ara Sınav 
8Mikroskobik Ölçek / Mikrobik Çoğalma / Çapraz Bulaşma[1]
9Kişisel Hijyen / El Hijyeni / Tuvalet Hijyeni [1]
10El Yıkamanın Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma Açısından önemi[1]
11Zararlı maddelerden korunma[1]
12Tırnak Fırçalarının Kullanım özellikleri[1]
13Ellerin Kurulanmasının Önemi[1]
14Doğru Yerde ve Biçimde Eldiven Kullanımı / Etkin El Yıkama [1]